Huize St. Rosa

Huize St. Rosa
Bed and Breakfast in Obdam
Noord-HollandHuize St. Rosa

Welkom in Huize St. Rosa, een prachtige klassieke villa in het centrum van Obdam.
Ooit was het een koetshuis bij het ernaast gelegen monumentale pand, gebouwd in 1876.
In 1928 werd het koetshuis verkocht aan de rooms-katholieke parochie. Het kerkbestuur wilde het voormalige koetshuis inrichten als bejaardentehuis en in 1939 namen de eerste ouderen hun intrek in de villa. De zusters Dominicanessen, die de verzorging van de bejaarden op zich namen, noemden het pand Huize St. Rosa, naar Rosa van Lima (1586-1617), de eerste Zuid-Amerikaanse vrouw die heilig werd verklaard.

Logies en ontbijt

Naast onze vier logeerkamers, alle voorzien van een wasbak met koud en warm water, beschikt Huize St. Rosa over een grote, sfeervolle verblijfsruimte met openslaande deuren naar een riant dakterras. Thee, nescafé of cappuccino staan voor u klaar.

Een heerlijk ontbijt wordt geserveerd in onze zonnige eetkamer met uitzicht op de tuin.Uw auto kunt u op onze parkeerplaats kwijt.


Omgeving

Obdam maakt deel uit van de gemeente Koggenland. Uitgestrekte polders, vaarten en slootjes, schilderachtige dijkweggetjes, oude molens (waaronder een wipwatermolen uit 1670), bloembollenpracht in het voorjaar, kortom een rustgevend landschap in de overal oprukkende verstedelijking.
Obdam ligt zeer centraal in de provincie Noord-Holland, dus heel gunstig voor allerlei uitstapjes.En Obdam heeft een station! Binnen 10 minuten staat u in het centrum van Hoorn, het vroegere Zuiderzeestadje; in nog geen 15 minuten bevindt u zich in Alkmaar, bekend om z’n kaasmarkt, z’n grachten en historische panden. En Amsterdam! In 55 minuten loopt u op de Dam. Ook de kust is niet ver. Met de auto doet u er ongeveer 30 minuten over om de zee te aanschouwen.

Noord-Holland is bij uitstek een fietsprovincie. Veel fietsroutes, uitgezet door de ANWB, lopen door en vlak langs Obdam en met het ‘knooppuntensysteem’ kunt u zelf de mooiste tochten samenstellen. Ook wandelaars komen volop aan hun trekken. Zo loopt het Noord-Hollandpad dwars door Obdam, is het ‘rondje Wogmeer’ een mooie dagwandeling van ongeveer 14 km ( horeca onderweg) en voor de liefhebbers voor een korter traject, is er de wandeling van zo’n drie kwartier langs de ringvaart.

En neem uw verrekijker mee, want Obdam heeft een heel interessant vogelgebied, een waterberging.
Nog een leuk bericht voor golfers: op nog geen 5 km van Obdam, in Spierdijk, is een golfterrein aangelegd.

Onze prijzen

Omdat de badkamer en het aparte toilet gedeeld worden, zijn onze prijzen zeer bescheiden. Alle prijzen zijn inclusief ontbijt.

€ 30 voor 1 persoon, bij twee of meer nachten € 27.50 per nacht
€ 55 voor 2 personen
€ 15.00 kinderen tot 15 jaar

Huize St. Rosa
Renee Kleijburg
Dorpsstraat 113
1713 HD Obdam
0226 451891
06 13583182
reneekleijburg@xs4all.nl

links